یکی از مهم ترین کارهای که هر شرکت و یا کسب و کاری بایستی بعد از تاسیس خود آن را به دست بیاورد اخذ رتبه می باشد. رتبه بندی برای هر شرکتی فواید بسیاری را به دنبال دارد، برای مثال شما با کسب گرید و رتبه مناسب شرکت خود می توانید از نقاط ضعف و قوت خود با خبر شوید و تمام تلاش خود را جهت تقویت نقاط قوت و رفع نقاط ضعف به کار بگیرید. هم چنین شما با آگاهی از رتبه شرکت خود می توانید استراتژی ها و اهداف بلند مدتی را برنامه ریزی کنید و در کوتاه ترین مدت بتوانید به دستاوردهای مورد نظر خود برسید.

هم چنین با اخذ رتبه تان می توانید جایگاه شرکت خود را در زمینه فعالیت تان بهتر بشناسید و آگاهی بیشتری با رقبای خود به رقابت بپردازید. در ادامه مطالب در مورد اخذ رتبه، شرایط لازم جهت اخذ رتبه و سامانه ساجات و اخذ رتبه توضیحاتی ارائه شده است لطفا با ما همراه باشید.

رتبه بندی شرکت ها در رشته های یکسان دورنمای کلی از وضعیت یک شرکت را نشان داده از این رو مقایسه میان نقاط ضعف و قوت راحتتر خواهد بود.
برای شرکت در مناقصه ها، شرکت های حتما باید گواهینامه صلاحیت از سازمان مدیریت و برنامه داشته باشند.
کارفرما به استناد رتبه شرکت آگاهی و اطمینان کافی از میزان توان فنی و توان مالی آن داشته و از میان شرکت ه مختلف انتخاب بهتری می تواند داشته باشد.

شرح کامل گرید شرکت

از مهم ترین کارهایی که شرکت ها پس از ثبت شرکت انجام می دهند رتبه بندی می باشد. رتبه بندی نوعی عیار سنجی است که به یک شرکت اعتبار می دهد. رتبه بندی را می توان معیار، قابلیت،صلاحیت و شایستگی دانست که براساس استانداردها و آئین نامه هایی از قبل تعریف شده، توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی تعریف و به یک شرکت اختصاص داده می شود.

مطمئناً هر طرف قراردادی مایل است با شرکتی مذاکره و قرارداد داشته باشد که براساس صلاحیت های تخصصی،ملاک های ارزش گذاری، تجربه های علمی و فنی تأیید شده باشد که همین تأیید صلاحیت، گرید شرکت می باشد.

رتبه بندی می تواند براساس تجربه های کاری،سوابق بیمه ای برای صحت انجام قراردادهای مربوطه،برحسب تعداد نفرات و کارایی آنها،توانمالی و اقتصادی،توانفنی، مهندسی و علمی و اظهارنامه آخرین سال کاری شرکت نیز ارزیابی گردد.

براساس مصوبات سازمان مدیریت و برنامه ریزی ومعاونت فنی وعمرانی استانداریها، رتبه بندی شرکت ها در ۵ دسته کلی به شرح زیر تقسیممی شوند.

رتبه بندی شرکتهای مشاور
رتبه بندی شرکتهای پیمانکار
رتبه بندی شرکتهای انفورماتیک
رتبه بندی شرکتهای انبوه ساز
رتبه بندی شرکتهای طرح و ساخت(EPC)

با توجه به رتبه بندی فوق هر شرکت می بایست به اخذ رتبه برای شرکت خود اقدام کند و تمام تلاش خود را برای افزایش و ارتقاء رتبه به انجام برساند تا بتواند در زمینه کاری و فنی و همچنین حضور در فرآیند رقابتی بین شرکت ها، موفق عمل نماید.

طبق این تقسیم بندی سازمان فنی و عمرانی استانداری های کشور، تقسیم بندی کلی تری را برای رتبه بندی تدوین و ارائه نموده است که شامل دو رتبه بندی پیمانکار و مشاور می باشد. در ادامه توضیحاتی مختصر در مورد این رتبه بندی هاارائه می گردد.

مراحل رتبه بندی شرکت

رتبه بندی و یا گرید شرکت ها یکی از مهم ترین اقدامات در همه شرکت ها و کسب و کارها می باشد که هر شرکتی بعد از تاسیس خود بایستی اقدامات لازم را جهت به دست آوردن رتبه یا گرید انجام دهد. در رتبه بندی شرکت ها عددی بین ۱ تا ۵ به شرکت ها اطلاق می گردد که هر شرکتی در تلاش می باشد تا خود را به رتبه یک و یا نزدیک رتبه یک برساند. چرا که با داشتن رتبه برتر می توانند در ارزیابی های دیگر مانند ارزیابی ISQI از بهترین رتبه برخوردار باشند. گرید شرکت ها اثر مثبت زیادی را بر روی برند شرکت شما خواهد داشت و انگیزه ای بسیار خوبی جهت برداشتن گام های بزرگ در توسعه و رشد شرکت شما می باشد.

در رتبه بندی ، شرکت ها از لحاظ فنی و مالی مورد بررسی واقع می شوند و طبق این ملاحظات صورت گرفته رتبه ای را به عملکرد شما اختصاص می دهند.

گرید شرکت ها توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی انجام می شود در واقع گرید شرکت یا همان گرید شرکت نسبت به استانداردها و آیین نامه های مندرج در این سازمان و به میزان احراز شرایط لازم به شرکت های پیمانکاری و مشاور اعطا می شود.معیار ارزیابی شرکتهای پیمانکار علاوه بر نرخ های پشنهادی جهت انجام پروژه، میزان توان فنی و سوابق کاری آنها نیز می باشد. این میزان توان فنی و سوابق کاری که تشکیل شده از نیروها و سوابق کاری آنها، تجربه ی کاری و توان مالی شرکت می باشد را با یک امتیاز از ۱ تا ۵ رتبه بندی می نمایند.

به فرآیند بالا اخذ گواهی تشخیص صلاحیت رتبه بندی شرکت و اخذ گرید می گویند. سازمان ها و ارگان های دولتی حق قرارداد با شرکت هایی که فاقد رتبه هستند را ندارند.

 

شرط مهم اخذ رتبه شرکت ها

عدم سوء پیشینه شرکت که منجر به محدودیت جهت انجام پروژه ها باشد.
عدم اشتغال مدیران شرکت در مشاغل دولتی

برای دریافت رتبه بندی یا گرید مناسب شرکت خود بایستی مراحلی را به ترتیب طی کنید که از مراحل مربوط می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ثبت نام اولیه در سامانه ساجات و دریافت شناسه و کد رهگیری
  • بارگذاری مدارک مورد نیاز در سیستم ساجات
  • تحویل مدارک مورد نیاز به سازمان ساجات
  • پرداخت فیش و هزینه مربوط به صندوق این سازمان
  • پیگیری های لازم جهت اخذ رتبه شرکت ها

 

مهم ترین مرحله در دریافت رتبه بندی شرکت ها تهیه و آماده کردن مدارک مورد نیاز می باشد چرا که در صورت وجود نواقصی در این مرحله با مشکلات بسیاری مواجه خواهید شد و هزینه های صرف شده نیز چند برابر خواهد شد.

شرایط لازم برای کسب رتبه بندی شرکت

شرکت باید ثبت شده باشد.
شرایط و امتیازات و همچنین صلاحیت شرکت محرز شده باشد.
در کارنامه کاری خود سوء پیشینه حرفه ای و یا ممنوعیت کاری نداشته باشد.
عدم اشتغال مدیران به کارهای دولتی.
امتیاز مدارک تحصیلی مدیران،هیأت مدیره،اعضا و میزان مهارتهای فنی و حرفه ای پرسنل.
سوابق کاری مفید و مستند که مرتبط با زمینه کاری آنها باشد.

مشاورین ما آماده پاسخگویی به شما عزیزان هستند

درخواست مشاوره